E-book overlevingsstrategieën

Als volwassen KOPP/KOV-kind weet je als geen ander hoe je je eigen behoeften opzij zet, of juist je plek moet bevechten. Al van jongs af aan heb je het zo geleerd. Dit e-book geeft je inzicht in hoe dat bij jou in elkaar zit. Je krijgt:

N

inzicht in wat de verschillende overlevingsstrategieën inhouden

N

een test om te zien wat jouw belangrijkste overlevingsstrategie is

N

3 tips om los te komen van je overlevingsstrategie en je eigen keuzes te maken

Je kunt jezelf helen

Wanneer je in een stressvolle situatie belandt, neemt je overlevingsstrategie het over. Het lijkt dan misschien alsof je zelf aan het roer staat, maar je valt terug op wat je al heel jong hebt geleerd. Op dit moment ben je je bewust van je overlevingsstrategie, maar weet je misschien nog niet goed wat je te doen hebt om er meer los van te komen en zelf te kiezen hoe je reageert op de situatie. Aan de slag gaan met je overlevingsstrategieën betekent dat je je ego een beetje moet gaan loslaten. Dat vraagt tijd en geduld. Dit e-book geeft je inzicht in de verschillende overlevingsstrategieën die er zijn, ook in die van jou.

Meer loskomen van je overlevingsstrategie ken ik uit eigen ervaring. Terwijl ik leerde voor therapeut, en ook in het doorlopen van mijn eigen proces, voelde ik hoe spannend dat is, en hoe helend tegelijk. Dat is wat ik jou ook gun. Jezelf te helen.

Testemonials

Puzzelstukjes op hun plaats

Samen met Iris heb ik een weg bewandeld die ervoor heeft gezorgd dat de laatste puzzelstukjes op hun plaats zijn gevallen. Dat ik heb ingezien wat er in mijn jeugd gebeurd is, het heb kunnen accepteren. Ik heb van Iris geleerd om los te laten en van je zelf te houden. Meer genieten van de kleine dingen en het hoeft niet altijd perfect. De weg van het leven is nu eenmaal niet perfect en altijd zo makkelijk.

Ook als representant voelde ik me helemaal thuis en ook daar voel ik heling en dat ik echt niet de enige ben. Ik heb een fijne tijd bij Iris gehad en ik weet ook dat er nog veel verdriet zit in mij. Alles komt op zijn tijd. Iris, bedankt voor jouw helende weg.

Lieve Iris, een krachtige vrouw, met een behoorlijke rugtas, die zich open stelt voor lotgenoten en dat doe je fantastisch! Bedankt dat jij even op mijn pad kwam.

anoniem, 46 jaar

Grip op het hier en nu

“Samen met Iris heb ik in een opstelling mijn systeem van herkomst geobserveerd en geanalyseerd. Om weer grip te krijgen op het hier en nu. Iris steunde mij in dit proces en omdat ik samen was met lotgenoten, was er geen taboe. Zo bleef de sfeer ontspannen en was er voortdurend volledige acceptatie. Met een krachtige verbondenheid kwam ik erachter dat ik niet meer alleen ben. Het is nu tijd om uit mijn schuilhoekje te komen en het leven op een meer constructieve manier tegemoet te treden.

Bedankt Iris. 😘”

anoniem, 44 jaar