Werken met je kwetsbaarheid

“Iris heeft de gave om je jezelf te durven laten zijn met je ongemak, pijn en verdriet. In haar omgeving ervaar je een vanzelfsprekend vertrouwen en ruimte om te werken aan je kwetsbaarheden in het tempo wat op dat moment voor jou acceptabel is. Op een milde wijze houdt ze je steady op de ‘helende weg’. Natuurlijk doet het pijn, Maar hé! waarom kwam je hier ook al weer?… Groeien gaat met groeipijnen. 

Door trauma uit mijn jeugd was ik jarenlang (* ben nu 56) niet in staat om verdriet te verdragen of te uiten, terwijl het er natuurlijk wel was. Dat deel was bevroren in het trauma en ik had geen idee hoe dat werkte. Ongepast gedrag en spijt en verdriet over de wijze waarop ik tijdens de opvoeding van mijn kinderen dit heb doorgegeven en er nu nog steeds in al mijn relaties mee werd geconfronteerd, maakte dat ik na vele jaren deze stap toch heb gezet. Ik was er echt aan toe.  Iris heeft me laten zien wat mijn compensatie gedrag me toch ook gebracht heeft, maar vooral laten ervaren waar het historisch en familiair gezien vandaan komt en hoe ik er op een minder ‘strenge en veroordelende’ manier naar kan terug kijken. ’t Is mijn lot, niet mijn schuld! Ze heeft me hulp(lijnen) gegeven om eerst in de sessie’s , maar al snel ook in het echte leven stap(jes) te zetten. En dat lukte!!! Wow wat een geweldig resultaat. De opstellingen dag was daarbij ook echt doorbrekend, niet in het minst door ook naar andere cliënten te kijken. Veel dingen zijn uniek voor jou én tegelijk universeel.

Ik ben nu veel meer in verbinding met mezelf, gelukkiger, en heb mijn innerlijke levensbron vanuit mijn jeugd teruggevonden en omarmd. De relaties met mijn naasten hebben een grote kwaliteitsimpuls gekregen. Het leven is  mooier geworden, doordat ik mezelf en daardoor ook anderen beter ben gaan begrijpen, doordat het bevroren deel in mij is gaan ontdooien. Ik noem het ‘nieuwe lente’.
Als ik aan Iris denk,  denk ik aan liefde, en aan het feit dat het geen toeval kan zijn als je haar ontmoet. Het is heel fijn en steunend als ze een poosje meewandelt op jouw helende pad. Ze kent als geen ander de weg!”

Rien Slingerland, 56 jaar

Inzicht in familieverhoudingen

Ik ben bij Iris gekomen via haar website en één zin triggerde mij om haar te bellen voor een consult. Over dat je je als kind schuldig voelde dat je de problemen van je ouders niet kon oplossen. Iris is een warme vrouw die bleef kijken naar mijn behoeftes om oude patronen en denkwijzen in te zien en daar omgangsmanieren voor te vinden.


Ze heeft me enorm geholpen door voornamelijk systeem opstellingen toe te passen wat veel inzicht gaf in de verhoudingen binnen mijn familie van vroeger.
Dank je wel Iris en ik raad iedereen aan om met haar contact op te nemen!
Charlie, 49 jaar

Ik werd begrepen

Samen met Iris heb ik stappen weten te zetten die ik niet voor mogelijk had gehouden. Iris begreep me en wist wat ik had meegemaakt. Daardoor had ik van af moment een vertrouwen in haar. Haar aanpak en manier van doen hebben mij erg goed geholpen.

Marieke van Dijk, 58 jaar

Het wordt letterlijk en figuurlijk lichter

“Lieve Iris, ik voel veel dankbaarheid dat jij een eindje met me mee gelopen hebt. Jouw begeleiding, duidingen en warme & oprechte aandacht hebben me veel goeds gedaan. Het is niet dat ik nu fluitend door het leven huppel. Alle inzichten en alle gevoelens rondom wat was en wat niet was of is, komen vrijelijk (en in groten getale, wil ik bijna zeggen) op. Alsof het eindelijk kan, alsof er een deksel gelicht is ergens van binnen. Wat in mij leeft, zie en voel ik volop nu. En dat is fijn op een bepaalde manier, want het lucht me op. En het is ook intens, en soms niet fijn. Ik neem het dag voor dag, in alle vertrouwen dat wat doorleefd is, daarna ook mag weggaan. En dat het lichter wordt, letterlijk en figuurlijk.

Nogmaals dank je wel voor je fijne, liefdevolle & plezierige begeleiding. Ik heb veel over mezelf van jou geleerd!

Marinde, 53 jaar

Connecting on a deep level

Iris is a professional yet personally able to connect with you as a client on a deep level. Iris helped me to literally come home to myself. I highly recommend and thank her!

Victoria, 48 jaar

Aansluiten bij wat zich voordoet

“Tijdens de opstellingsbijeenkomst heeft Iris een veilige en warme setting gecreëerd, waardoor ik me open heb kunnen en durven opstellen in een groep mensen die voor mij onbekend waren.

Tijdens de opstelling heb ik ervaren hoe groot de worsteling is om met mijn vader in contact te komen. Dat ik degene ben die de eerste stap moet zetten. En ik graag gezien had dat het andersom was. Dat we beide hierin koppig zijn. Maar dat hij er wel voor open staat.

Mooi hoe Iris steeds weet aan te sluiten bij hetgeen zich voordoet. Mij de tijd gaf mijn stap te zetten en aanvoelde waar ik steun nodig had.

Tot slot heb ik een opdracht mee gekregen. Een opdracht die ik aan mezelf mocht geven. Dat gaf mij net het zetje om een volgende stap te zetten.”

Liesbeth, 36 jaar

Wat ik denk en voel is echt

“Lieve Iris, ik denk regelmatig terug aan de sessies die ik bij je gehad heb. Ik beleef dan momenten van toen opnieuw. Hoor jou en mezelf dingen zeggen. Dan realiseer ik me weer dat het echt is wat ik denk en voel (over vroeger en ook over nu). Dat ik dat niet met iemand hoef te delen, als ik er zelf maar in geloof, er gehoor aan geef en er naar luister en handel. Bedankt voor je luisterend oor, geduld en inlevingsvermogen. Je hebt me dingen laten zien, voelen en herbeleven, waardoor ik nu mezelf kan geloven.”

Saartje, 52 jaar

Inzicht in oude patronen

“In het “midden” van mijn leven worstelde ik vooral met een stuk identiteit; wie ben ik, waar kom ik vandaan, wat heeft mij gevormd en is deze vorm ook wat mij nu, en in de toekomst past? Met deze vragen ben ik bij Iris gekomen om samen op te lopen en te onderzoeken.

Het heeft mij vooral opgeleverd dat ik een helder inzicht heb verkregen in hoe ik mij verhoud tot mijzelf, tot anderen maar ook tot de wereld in algemene zin. Wat zijn mijn onbewuste patronen? Voorheen konden die patronen mij blijven overvallen en verbazen. Ik heb inzicht gekregen in oude patronen die nog steeds hardnekkig bleken, maar vanuit een bepaalde mate van onderbewuste toch de regie over mijn leven konden voeren.

Bewust heb ik gezocht naar iemand die enerzijds begrijpt in welk type systeem ik ben opgegroeid maar ook tegengesteld is aan mijn karakter. Ben ik altijd snel en met een sterke voorwaartse beweging; is Iris vanuit rust en kalmte absoluut een opponent van mij. Daarnaast weet Iris een zeer goede sfeer te creëren waarbinnen kwetsbaarheid er mag zijn. Iris weet vanuit een sterk spiegelend vermogen alle thema’s te benoemen die ik wellicht liever uit de weg ging.”

Beate, 41 jaar

Vinger op de zere plek

Afgelopen maanden heb ik diverse gesprekken met Iris mogen voeren. Door het vertrouwde en veilige gevoel heb ik snel stappen kunnen maken en ook durven nemen. In Iris vond ik iemand die samen met mij de weg schoonveegde zodat mijn pad weer zichtbaar werd.  

Als mensen mij vroegen hoe ik mij voelde gaf ik altijd aan dat ik net een zwemmend hondje was op de grote oceaan. Continu zoekende naar een stukje drijfhout om me aan vast te klampen, tot ook deze weer zonk.

Door onze gesprekken heb ik nu meer vastigheid gevonden. Ik weet waar ik naar toe ga en probeer niet alle ballen meer in de lucht te houden, maar kijk meer naar wat ik zelf nodig heb. Ik heb vastigheid/bevestiging gevonden in mijn zoektocht.

Vooral het leggen van de vinger op een zere plek, heeft mij erg geholpen. Door een opstelling kwam ik er achter dat ik iets bij mijn vader zocht, wat hij mij niet meer kan geven. Nu weet ik wat hij voelde en kan ik het afronden en heb ik het een plek kunnen geven. Daar ben ik heel dankbaar voor. Dit gun ik iedereen.”

Marja Vlaanderen, 54 jaar

Veilige en warme omgeving

“Iris zorgt voor een veilige en warme omgeving en luistert met oprechte interesse. Ze heeft me op mijn gemak gesteld, oordeelt niet, geeft inzicht en context waardoor ik mijzelf en mijn struggelingen beter begrijp en nu veel zelfverzekerder mijn weg kan vervolgen. Echte professional. Bedankt!”

Esther, 38 jaar

Direct de angels te pakken

“Eigenlijk heeft Iris mij gevonden. Zelf zat ik al een tijdje te denken aan het bezoeken van ‘een professional’ op dit gebied. Maar nog niet echt actief en dacht vaak ‘is dat nou wel echt nodig’. Tenslotte heb ik mijn leven op eigen kracht goed op orde gekregen en het is ook nooit echt helemaal uit balans geweest. Aan de buitenkant.

Op LinkedIn zag ik een post van Iris die zó herkenbaar was voor mij, dat ik me geroepen voelde het bericht te like-en, iets wat ik zelden doe. Aan de hand daarvan zijn we gelinkt en was dat voor mij het teken dat dit wel ‘het moment’ moest zijn om de innerlijke onrust aan te pakken.

Het heeft me verbaasd (verwonderd) hoe snel en efficiënt het traject vervolgens liep. De eerste sessie voelde ik me nog ongemakkelijk (in het dagelijks leven zit ik voor mijn werk namelijk aan de andere kant van de tafel), maar de uitleg en oefeningen die Iris gebruikt, hadden tijdens dat eerste gesprek onverwachts veel impact.

Achteraf gezien had ze direct de angels te pakken, namelijk onveiligheid en eenzaamheid. De thema’s waar ik onbewust vooral mee worstelde.

De aanpak van Iris heeft mij de nodige inzichten gegeven in het hoe en waarom. Ook reikt ze concrete handvatten aan zelf de regie te kunnen pakken en daar ben ik haar heel dankbaar voor.

Iris geeft de ruimte die nodig is in dit helingsproces en doet dit op een respectvolle, liefdevolle manier. Ze geeft je het gevoel dat je er mag zijn.

Op een professionele wijze begeleid worden door iemand die zelf ervaringsdeskundige is, werkt volgens mij het beste. Dat ze nog veel levens mag verrijken.

 (Ik kan niet anoniem een waardering plaatsen, maar ik geef je 5 sterren)”

Veerle, 48 jaar

Iris laat mensen heel

Iris is een warme, zachte therapeut. Invoelend en ik voelde me snel op mijn gemak en echt welkom bij haar. Alles mag er zijn, er is geen oordeel. Iris is heel zuiver en laat mensen heel.”

Marieke, 42 jaar

Iris heeft me verder geholpen

“Iris heeft mij op een heel fijne manier begeleid bij een familieopstelling. Ze straalt rust uit, voelt goed mee en neemt de tijd, waardoor het heel vertrouwd voelt. Ik heb best moeite om ‘in mijn gevoel’ te komen. Door haar werkwijze heeft Iris me met deze opstelling echt verder geholpen. Heel fijn!”

Esselien